USLUGA ISPITIVANJA ZRAKOPROPUSNOSTI MALIH I VELIKIH OBJEKATA

Ispitivanje zrakopropusnosti se primjenjuje za provođenje energetskih pregleda objekata. Na taj način provjeravamo koliko zraka prolazi kroz zatvorene prozore, zatvorena vrata, zidove i krovove. Protok zraka unutar objekta postižemo stvaranjem nadtlaka i podtlaka odnosno razlike tlaka od 50 Pa između vanjskog atmosferskog tlaka i tlaka unutar objekta. Broj izmjena zraka dobije se dijeljenjem dobivene vrijednosti volumnog protoka (m3/h) s unutrašnjim volumenom ispitivanog prostora građevine (m3).

Smjer razvoja naše tvrtke je ispitivanje zrakopropusnosti velikih objekata (npr. logistički centri).

Trenutno smo jedina tvrtka na području Hrvatske koja ima opremu za ispitivanje zrakopropusnosti prostora velikih kapaciteta. Ispitivanje navedenih objekata zahtjeva dodatna ulaganja u usavršavanja i opremu. Kao distributeri navedene opreme, imamo obavezu da ispitivanjem velikih objekata budemo podrška našim partnerima na našem tržištu sa svojom uslugom i znanjem.

Naši certificirani stručnjaci će vam osim formalnog izvještaja obavljenog ispitivanja pružit i koristan izvještaj o dijelovima objekta koji ne zadovoljavaju propise o racionalnoj uporabi energije (pokazatelj kvalitete izvedene gradnje i buduće potrošnje energije).

Cilj nam je klijentima i poslovnim partnerima ponuditi vrhunsku uslugu te profesionalnu tehničku podršku i edukaciju. Našu uslugu nudimo za projekte na području RH, BiH i Slovenije.

Obratite nam se s povjerenjem i saznajte sve o ispitivanju zrakopropusnosti.

Više o načinu kako se provodi ispitivanje zrakopropusnosti pogledajte ovdje.

Ispitivanje zrakopropusnosti velikih objekata XXXL

U video prezentaciji možete pogledati ispitivanje zrakopropusnoti Amazon logističkog centara volumena od 1 142 000 m3. Mjerenja su obavili partneri IRBEST u Poljskoj, koji su svojim iskustvom i znanjem jedni od vodećih u Europi za ispitivanje zrakopropusnosti.

Otkrivanje mjesta protoka zraka – generator dima i/ili termografskim snimanjem

U video prezentacijama vidimo primjere otkrivanja područja protoka zraka pomoću generatora dima i termografskim snimanjem. Nije bitno koji način izaberete, ali termografsko snimanje nam vizualno daje bolji pregled raspodjela temperatura. Da bi područja curenja bila vidljivija potrebno je napraviti podtlak/nadtlak u ispitivanom objektu. U nastavku imamo primjere termografskih slika snimljenih na atmosferskom tlaku i različitim od atmosferskog tlaka za 50 Pa, više slika možete vidjeti na linku.

Atmosferski tlak

Podtlak / nadtlak