Ispitivanje zrakopropusnosti

Ispitivanje zrakopropunosti se primjenjuje za provođenje energetskih pregleda objekata. Na taj način provjeravamo koliko zraka prolazi kroz zatvorene prozore, zatvorena vrata, zidove i krovove. Protok zraka unutar objekta postižemo stvaranjem nadtlaka i podtlaka odnosno razlike tlaka od 50 Pa između vanjskog atmosferskog tlaka i tlaka unutar objekta. Broj izmjena zraka dobije se dijeljenjem dobivene vrijednosti volumnog protoka (m3/h) s unutrašnjim volumenom ispitivanog prostora građevine (m3).

Smjer razvoja našeg laboratorija je ispitivanje zrakopropusnosti velikih objekata (npr. logistički centri). Ispitivanje navedenih objekata zahtjeva dodatna ulaganja u usavršavanja i opremu. Kao distributeri navedene opreme, imamo obavezu da ispitivanjem velikih objekata budemo podrška našim partnerima na našem tržištu sa svojom uslugom i znanjem.

Ispitivanje zrakopropusnosti velikih objekata XXXL

U video prezentaciji možete pogledati ispitivanje zrakopropusnoti Amazon logističkog centara volumena od 1 142 000 m3. Mjerenja su obavili partneri IRBEST u Poljskoj, koji su svojim iskustvom i znanjem jedni od vodećih u Europi za ispitivanje zrakopropusnosti.

 

Otkrivanje mjesta protoka zraka – generator dima i/ili termografskim snimanjem

U video prezentacijama vidimo primjere otkrivanja područja protoka zraka pomoću generatora dima i termografskim snimanjem. Nije bitno koji način izaberete, ali termografsko snimanje nam vizualno daje bolji pregled raspodjela temperatura. Da bi područja curenja bila vidljivija potrebno je napraviti podtlak/nadtlak u ispitivanom objektu. U nastavku imamo primjere termografskih slika snimljenih na atmosferskom tlaku i različitim od atmosferskog tlaka za 50 Pa, više slika možete vidjeti na linku.

Atmosferski tlak

Podtlak / nadtlak

Termografsko snimanje protoka zraka
Ispitivanje zrakopropusnosti i otkrivanje protoka zraka
Ispitivanje zrakopropusnosti